IMG-20150312-WA0001
Last name Wories
First name Niki
Nationality Dutch
Date of birth June 18, 1996
Residence

 

Almere

 

Head Coach Bruno Marcotte
 

Coaches

 

 

 

Nicholas Young

Ian Connolly

Manon Perron

Choreographer Julie Marcotte
 

Personal Trainer

 

Miquel Janssen

 

Figure Skating Club

11252403_820885768008013_983316467359381635_n
Logo-DDD-site_small
Welkom op mijn site, ik ben Niki Wories. Vanaf mijn 2e jaar kwam ik regelmatig op de ijsbaan in Amsterdam omdat mijn zus Katja aan kunstrijden deed. Ik ging mee om te kijken en heb toen ook mijn eerste kunstrijd schaatsjes gekregen en mocht als ik zin had af en toe ook op het ijs.
Ik vond het op ijsbanen altijd erg leuk met al die meiden en mooie pakjes en oefende zelf op de tribune mijn eigen dansjes, pasjes en sprongen op hun muziek, alsof ik zelf meedeed aan een grote wedstrijd. Destijds mocht je pas met je 5e jaar beginnen, maar ik kreeg op mijn 4e al toestemming van de club om mee te trainen. Spelen op het ijs was voor mij het belangrijkste en heb vaak tikkertje gedaan in het publieksijs.
Toen ik mijn zus naar Oberstdorf in Duitsland ging wegbrengen, voor een 3 weken durende trainingsstage, wilde ik absoluut ook blijven en natuurlijk trainen! Met veel regelen bleef ik daar samen met mijn moeder en zus. Het schaatsen in Oberstdorf maakte grote indruk op mij, trainen, winkelen, ijsjes eten, koeien met bellen door de straten, bergen, mensen die buitenlands spraken, slapen in een vreemd huis, lekker eten bij de ijsbaan, glazen drinken omgooien in het restaurantje, kortom zeer veel indrukken en plezier. Ik kreeg er zin in, dat schaatsen!
Maar thuis was het wel weer eentonig en koud op de ijsbaan, gelukkig waren er altijd wel warme reserve handschoenen aanwezig bij mijn vader of moeder. Hoewel ik schaatsen normaal vond en dacht dat iedereen het kon, verbaasde ik mijn trainster om op 1 training alle sprongen dubbel te springen, dat was in Dronten toen ik 8 jaar was. Vanaf dat moment gingen veel dingen veranderen en kwam ik uiteindelijk in Dordrecht bij DDD terecht, ik was toen 9. Voor het eerst trainde ik in een grote groep met leeftijdgenoten en hadden we zomerkampen in Hongarije bij Andras. Dat was spannend, leerzaam en leuk. Het was de combinatie van hard trainen en plezier dat mij gebracht heeft waar ik nu ben. Met een tussenperiode van 3 jaar ben ik in 2014 weer teruggegaan naar DDD.
In de zomer van 2015 heb ik een aantal trainingstages in Canada gevolgd, bij o.a. Bruno Marcotte en Brian Orser en zijn bij Julie Marcotte nieuwe k├╝ren gemaakt. Na een 2e ontmoeting met Bruno Marcotte in Oberstdorf in oktober van dat jaar, heb ik de beslissing genomen om wat langer naar Bruno in Canada te gaan. Dat beviel zo goed en mijn resultaten verbeterde zo snel waardoor ik daar tot op de dag van vandaag nog woon.